Milliárdos haszonra tett szert Visegrádon nulla munkával TBRCZ STVN

Milliárdos haszonra tett szert Visegrádon nulla munkával TBRCZ STVN

Dupla áron adott túl az Üveghegyen az Első Vő.

2009 óta kéne a Dunakanyar panorámájában gyönyörködnie a még mindig csak látványterveken létező visegrádi luxushotel vendégeinek. Az üveghegy-hotel néven becézett projektbe Orbán Viktor magánhangzóktól irtózó vejének BDPST Zrt. nevű cége 2017-ben szállt be 1,65 milliárd Ft-tal. Tiborcz István az azóta eltelt években pár könyvelési trükkön kívül - melyekről az mfor írt részletesen - gyakorlatilag semmit sem csinált.

Ja, bocsánat, de: elnevezte Hotel VSGRD-nak.

Aztán tavaly év végén az egészet megvette tőle a Szíjj László tulajdonában lévő MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap.

Szíjj László a NER egyik legbefolyásosabb oligarchája, az ország egyik leggazdagabb embere. Övé a KÖZGÉP és az MKB Bank egy része, és vannak közös cégei Mészáros Lőrinccel is. Életútját az Átlátszó foglalta össze.

Pár napja derült ki, hogy mennyire jól járt Tiborcz ezzel az üzlettel. Szíjj 3,65 milliárdért, vagyis több, mint duplaáron vette meg a tetszhalott projektet az Első Vőtől. Bizonyára úgy gondolta, ennyit is megér, hogy jóban legyen a miniszterelnök rokonságával.

És Tiborcz nem is volt szégyenlős. Több, mint egymilliárd Ft-ot azonnal ki is vett osztalékként az üzletnek köszönhetően nyereségessé vált cégéből. Az bizony már a saját láb részévé vált.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.02

MSZP: a cserbenhagyás helyett az újjáépítés költségvetésére van szükség!

Az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a szocialista párt két országgyűlési képviselője.

  • 2020.07.02

Törvénytelen luxusépítkezésekkel rombolja a tájat a NER-elit Tihanyban

Kiirtják az erdőt és elhordják a hegyet, csak hogy az övék legyen a legszebb panoráma.

  • 2020.07.02

Az Orbán-féle illiberalizmus nem jelentheti az utat Európa számára

Ezt Luxemburg külügyminisztere jelentette ki. Sőt, szerinte Magyarország már nem demokrácia. Orbán miatt tehát egyre jobban elszigetelődik Magyarország.