Új intézkedések Szentendrén a járvány miatt

Új intézkedések Szentendrén a járvány miatt

Több dologban is döntött a Helyi Operatív Törzs.

Szivárvány tagóvodában még egy COVID-19 fertőzött munkatársat találtak – annak köszönhetően, hogy polgármesteri utasításra elvégezték valamennyi munkatársnál a PCR-tesztet. Az önkormányzat hétfőn, szeptember 14-én este elvégeztette a saját költségén az óvoda helyiségeinek, eszközeinek fertőtlenítését. 

Szintén hétfőn úgy döntött a Helyi Operatív Törzs (HOPT), hogy a Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben is elérhető lesz a laboron keresztül a PCR-teszt. A tesztelést a SZEI egyik munkatársa fogja végezni.

A piacon az eladók számára kötelező lesz a maszk és kesztyű viselése. Mivel a piacon nem tartható a 1,5-2 méteres biztonsági távolság, ezért a vásárlóknak ajánlják a maszkviselést. A rendészet szúrópróbaszerűen fog ellenőrizni.

A Helyi Operatív Törzs tagjai kérik, hogy az ügyfelek a Városi Ügyfélszolgálattal lehetőség szerint telefonon vagy e-mailen vegyék fel a kapcsolatot. Kizárólag azokat az ügyeket intézzék személyesen, amelyeknél ez feltétlenül szükséges. – ezzel is csökkentve a társas kapcsolatok számát.

Ezt a célt szolgálja az is, hogy már elektronikus úton is lehet előjegyzést kérni a SZEI szakrendeléseire a rendelőintézet weboldalán, az Időpontkérés e-mailben kiemelt menüpontra kattintva. Az új intézkedés a telefonvonalak tehermentesítésével gyorsítja meg az időpontkérést. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

Felajánlásokat vár Szentendre a Fő téri karácsonyfához

Arányos felépítésű, 8-12 méter, vagy akár magasabb, tömött, dús ágazatú és levelű, minden oldalról szép fát keres az önkormányzat.

  • 2020.09.22

A fideszesek még egy kerékpárút-átadót is hazudozásra használnak fel

Révész Máriusz is, meg Hadházy Sándor is fontos dologban csúsztatott, csak hogy alaptalanul rossz színben tüntesse fel Szentendre vezetését.

  • 2020.09.18

2022-re megváltozhatnak a szentendrei választókerület határai

Meglepő módon a tervezett változtatások az ellenzéknek kedveznének.